PRIEVIDZA. Po druhej inzultácii sa dlhoročný skúsený basketbalový arbiter pohráva s myšlienkou, či vlastne bude v rozhodovaní pokračovať ďalej.
Podobný prípad ako v Prievidzi, sa stal v roku 2011 na palubovke Spišskej Novej Vsi, kde toho istého arbitra Karniša zasiahol do hlavy gaštan hodený z publika. Ten mu hlavu rozbil a zápas základnej časti bol skontumovaný podobne 20:0, pričom Spišiakom nebol do tabuľky zarátaný ani bod za nastúpenie na zápas.
Klub navyše zaplatil pokutu 3 000 eur, no vylúčenie publika z domácich zápasov bolo iba podmienečné.
„Neviem, či mám smolu, ale áno, stalo sa mi to už druhýkrát a ani raz to nebolo nič príjemné. Diváci sa môžu zabávať, no myslím si, že by na palubovku nemali nič hádzať, pretože predmety môžu zraniť nielen rozhodcov, ale aj hráčov a ostatných účastníkov zápasu,“ vyjadril sa rozhodca Peter Karniš.
Inzultovaný rozhodca si uvedomuje, že v Prievidzi to možno nebolo úmyselné tak, ako na Spiši, no zamýšľa sa nad otázkou, prečo rolku nehádzal divák rovno, pretože si je istý, že letela z ľavej strany publika.
„Stretnutie sme ukončili podľa predpisov, nič iné nám ani nezostávalo. V šatni sme sa iba dohadovali, akým systémom ho ukončíme,“ dodal.
O incidente Karniš veľa hovoriť nechcel, pretože jeho ďalšia kariéra je otázna. „Momentálne som vo fáze, že premýšľam, čo ďalej. Nechám si to uležať v hlave a uvidím, či v rozhodovaní budem vlastne pokračovať,“ uzavrel.