BOJNICE. Milijan Stojanič sa prezentoval časťou palety južanských jedál. Nebola to práve desaťtonová polievka, ktorú uvaril v Poľsku a dostal sa tak do Guinesovej knihy rekordov, no jeho výtvory na tanieroch predstavovali malé umelecké diela. „S obdivom sme sledovali tohto majstra vo svojom fachu, ktorý v kuchyni pripomínal virtuóza, hrajúceho na vzácny hudobný nástroj. Jeho práca potešila naše maškrtné jazýčky, ale mohli sme si popásť oči na tom, čo vykúzlil. Dobré jedlo, výborné víno, milí ľudia, srbská hudba. Bolo to príjemné zastavenie v predvianočnom zhone,“ povedala spolumajiteľka Bojnického vínneho domu Alžbeta Lekýrová.
Priestory tohto hotela boli zase dobrou prezentáciou Slovenska. Skonštatoval to srbský veľvyslanec Danko Prokič, ktorý sa v Bojniciach stretol s predstaviteľmi Prievidze, Bojníc a Novák. „Veríme, že je to začiatok dobrej spolupráce a Srbsko je ďalšou zastávkou po Španielsku v putovaní za gastronómiou a vínami Európy. Nespája nás len euro, ale aj vôňa a chute,“ dodala na margo netradičného stretnutia A. Lekýrová.