Na základe dlhoročnej spolupráce zavítali do Združenej strednej školy
hotelových služieb a obchodu v Prievidzi dve odborné učiteľky z družobnej školy v Hartbergu v Rakúsku. Ako nám povedal zástupca riaditeľa školy Mgr. Jozef Herbulák, projekt „Týždeň štajerskej kuchyne“ je zameraný na získanie nových vedomostí a zručností v oblasti gastronómie a cudzích jazykov. Počas tohto týždňa si nové poznatky mohli osvojiť nielen odborní učitelia školy, ale aj žiaci hotelovej akadémie. Súčasťou návštevy boli besedy so žiakmi, multimediálna prezentácia a príprava štajerských špecialít. Reč nebola žiadnou prekážkou a ako sa naši hostia vyjadrili, cítili sa u nás veľmi dobre. Z našich špecialít im údajne chutia najviac tradičné bryndzové halušky, ktoré už zaradili do svojho jedálnička aj v Hartbergu.Autor: Kvetoslava Ďurčová