Známa a obľúbená relácia „Varím vám to?“ zavítala v závere prázdnin na hornú Nitru. Ako vraví jej hlavný protagonista Andrej Bičan, celý štáb sa chce stretávať s ľuďmi, ktorí túto kulinársku reláciu radi sledujú. „Doteraz sme do regiónov nechodili, preto sa stretávame s mamičkami, babičkami a detičkami, ktoré rady varia, či už sú z Prievidze, Trenčína, Michaloviec alebo Košíc.“
Štáb relácie prežil v okrese Prievidza až tri dni. Počas štátneho sviatku, v pondelok 29. augusta, pripravil šou na Námestí slobody v Prievidzi. V prvej časti súťažili deti, pričom pravidlá hier boli veľmi nejasné, pretože moderátor Andrej Bičan ich s humorom sebe vlastným prispôsoboval vzniknutým situáciám. Podobné to bolo aj pri súťaži dospelých. Andrej sa vyznal, že do nášho regiónu chodí často a veľmi rád: „Bojnice zbožňujem. Bol som tam ako dieťa, mali sme tam aj pioniersky tábor. Bol som tam aj so synom. No vystupoval som v Bojniciach aj ako herec, mám z týchto predstavení fotografie. Priznám sa, že niektorí z Prievidze tvrdia, že sú moja rodina. (smiech).“ Andrej sa teší, že v poslednom období navštívil viaceré regióny Slovenska, kde spoznal rôzne kuchyne. „Snažíme sa, aby naša relácia predstavila aj regióny, preto na pozadí vidieť nejaký kostol, či inú pamiatku, charakteristickú pre ten-ktorý kraj. U vás to bol napríklad Bojnický zámok, alebo zoologická záhrada.
Práve na zámku v Bojniciach sa točilo niekoľko dielov do relácie „Varí vám to“. Recepty prezentovali ľudia z regiónu hornej Nitry. Bola medzi nimi aj pani Oľga Domanická z Diviak nad Nitricou. „Varila som lekvárové perky,“ pochváli sa pre MY Hornonitrianske noviny, no prekvapujúco dodala: „Varím ich rada, no nejem ich, pretože ich neľúbim. Ale moja rodina ich má rada. Pripravujem ich z polohrubej múky, do cesta sa môžu pridať aj varené zemiaky, ale nemusia. Výborné sú s orechmi, makom, alebo tvarohom.“
Napriek tomu, že Andrej Bičan moderuje reláciu o varení, bez okolkov priznáva, že príliš variť nevie. „No za dva a pol roka, ako ´Varí vám to´ pripravujem, som sa veľa naučil. Teraz už bez problémov do varenia mudrujem. Ak by som mal vybrať jedlo, ktoré zbožňujem a ktoré doteraz na mňa urobilo najlepší dojem, určite by to bola sviečkovica. Ak je nakrájaná na tenké steiky a s výbornou hubovou omáčkou, je to skvelé jedlo,“ dodáva Andrej.
Jeho kulinárska relácia síce zmenila od septembra vysielací čas, no verí, že si zachová svojich priaznivcov. Kuchárov z okresu Prievidza by sme v relácii „Varí vám to“ mali vidieť v prvých dvoch októbrových týždňoch.