HORNÁ NITRA. Počas letnej sezóny vykonali regionálni hygienici po celom Slovensku 1732 kontrol v 957 prevádzkach s výrobou a predajom nebalenej zmrzliny.
V rámci týchto kontrol zistili nedostatky v 244 prevádzkach, čo predstavuje 25,5 percenta skontrolovaných prevádzok.
Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach od začiatku mája až do polovice septembra 2022 v okrese Prievidza a v okrese Partizánske skontroloval 63 zariadení, v ktorých sa vyrába a predáva nebalená zmrzlina.
Ide o cukrárne ale aj samotné stánky, ktoré sa nachádzajú nielen v mestách, ale aj na dedinách.
Celkovo vykonali 69 kontrol.

„Závažné nedostatky v prevádzkovej hygiene, osobnej hygiene, v skladovaní a v manipulácii so surovinami a zmrzlinou neboli zistené,“ uviedla Darina Paulíková z Oddelenia hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov prievidzskej hygieny.
V článku sa dozviete aj:
- Koľko vzoriek zmrzliny v okresoch Prievidza a Partizánske nevyhovelo?
- Aké hygienici zistili nedostatky?
- Ako dopadlo vyhodnotenie letnej turistickej sezóny na kúpaliskách?
Súčasťou kontrol podľa nej bol odber vzoriek zmrzliny na laboratórnu analýzu.