PRIEVIDZA. Na druhom ročníku baristickej súťaže Michalstar v Leviciach sa stretlo dvadsaťpäť súťažiacich. Snažili sa predviesť najlepšie kávové umenie, doladené zaujímavým servisom, dokonalou komunikáciou a láskou ku káve.
Počas dvoch dní mali súťažiaci možnosť zúčastniť sa na zaujímavých workshopoch, na diskusiách s poprednými odborníkmi z gastronómie a pracovníkmi z cestovného ruchu.
Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Prievidzi reprezentoval Michal Šuhajda, žiak hotelovej akadémie.
V časovom limite desať minút pripravil cappuccina a voľné nápoje, ktoré museli obsahovať ingredienciu zo Slovenska. Servis bol ladený do zlatej farby, doplnený živou ikebanou a sladkým pokušením v podobe čokoládovej pralinky obohatenej o jedlé zlato a zástrekom z limetkovej kôry. Celý servis elegantne doladil skleneným poklopom, takže mal výnimočný a exkluzívny nádych s jedinečným príbehom.
Dekoráciu na voľný nápoj zvolil z bielych ruží, ovocia a bola ako posledná bodka doladená s citom do prepracovanej prezentácie pred odbornou porotou.
Odborná komisia hodnotila celkový dojem, komunikáciu, vhodnosť zvoleného nápoja, estetickú stránku, techniku pri príprave miešaného nápoja a techniku pri príprave cappuccina. Dôležitou časťou pri hodnotení bol aj odborný test.
Michal získal cenu za najlepšiu prezentáciu a stal sa absolútnym víťazom baristickej súťaže Michalstar v Leviciach, takže obhájil minuloročný titul.
Autor: Anna Králiková