Prijmite pozvanie do Hostinca Magna Via
tvára náruč nielen všetkým zamilovaným. Je zároveň obdobím, keď svoje vedomosti, zručnosť a šikovnosť verejne prezentujú žiaci a študenti Združenej strednej školy hotelových služieb a obchodu so sídlom na Nábr. J. Kalinčiaka v Prievidzi. Aj na tohtoročných Gastrodňoch, ktoré sa budú konať počas dvoch dní 16. a 17. mája 2002 v areáli Združenej strednej školy i v školskom závode reštauračných služieb A-klub na Svätoplukovej ulici, sa verejnosť môže oboznámiť s ukážkami výrobkov v učebných odboroch cukrár, kuchár - čašník i s praktickými ukážkami prípravy slávnostných tabúľ žiakov študijného odboru hotelovej akadémie. Slávnostné tabule a zručnosti pri tranžírovaní, flambovaní, príprave miešaných nápojov či šalátov predvedú v praktickej časti maturitných skúšok aj študenti študijného odboru čašník - servírka i žiaci 5. ročníka študijného odboru hotelová akadémia. Ak neodmietnete pozvanie organizátorov, iste si pochutíte na špecialitách pripravených v niekoľkých odbytových strediskách - v slovenskej, záhradnej, talianskej, francúzskej, vegetariánskej reštaurácii či v kaviarni. Zaujímavosťou tohtoročných Gastrodní bude i pozvanie do dobového Hostinca Magna Via, ktorý sa nachádzal na jednej z prepriahacích staníc Kráľovsko-cisárskej poštovej cesty. Súčasťou Gastrodní 2002 bude i 2. medzinárodná konferencia o rozvoji cestovného ruchu v regióne hornej Nitry, ktorá sa uskutoční 16. mája v Dome kultúry. (ivn)