Najskôr na nich čakal písomný test a potom praktická časť - degustácia anonymných vzoriek odrodových vín a servírovanie vína k vylosovanému druhu vína. Na tejto súťaži sa zúčastnili aj študenti Združenej strednej školy hotelových služieb a obchodu, odboru hotelová akadémia v Prievidzi. Pod vedením učiteľky odborných predmetov Kataríny Bajánovej súťažili: Libor Oler, Vladimír Belaň, Daniel Ferančík a Juraj Staňo. Neumiestnili sa síce na popredných priečkach, obohatili sa však o nové poznatky a skúsenosti, ktoré určite zúročia v ďalších ročníkoch súťaže.
Mimochodom, viete kto je to sommelier? V gastronómii odborník na podávanie nápojov, v neposlednom rade vína. Tento nápoj kráľov nie je umenie piť, ale je potrebné ho aj poznať a rozmumieť mu. A to sommelieri dokážu. Nikola Bajánová