Pondelok, 11. december, 2017 | Meniny má Hilda
Pridajte si svoje mesto

Vyhlásenie najúspešnejších športovcov okresu

Okresné združenie telesnej kultúry v piatok zorgan

Podujatie príhovorom otvoril primátor mesta Bojníc Vladislav Oravec, ktorý okrem iného privítal množstvo hostí z oblasti športu, primátorov našich miest ako aj zástupcov VÚC Trenčín. Neskôr predseda Okresného združenia telesnej kultúry Viliam Ugróczy zhodnotil uplynulý športový rok a potom sa pristúpilo k samotnému aktu oceňovania.

V kategórii dospelých bol vyhlásený ako najúspešnejší športovec prievidzského okresu za rok 2003 kickboxer Vladimír Idranyi z ŠK Kickbox Idranyi. Za hodnotené obdobie sa stal vicemajstrom Európy, bronzovým medailistom z majstrovstiev sveta, víťazom slovenského pohára v kickboxe a majstrom republiky. Do pätice najúspešnejších športovcov prievidzského okresu za vlaňajší rok boli ďalej v abecednom poradí zaradení: hokejista Juraj Dušička z MŠHK Prievidza, vodný pólista Marián Grman z NCHZ Nováky, rýchlostný kanoista Radoslav Rus z KRK DAK Kiaba Nováky a cyklistka Jana Števková z CK KPN Real Prievidza.

V kategórii mládeže sa najúspešnejšou športovkyňou okresu za rok 2003 stala rýchlostná kanoistka Ivana Kmeťová z KRK DAK Kiaba Nováky, ktorá si na majstrovstvách sveta juniorov vybojovala šiestu priečku v K-1, taktiež je za rok 2003 juniorskou majsterkou republiky v K-1 a trojnásobnou ženskou šampiónkou Slovenska. V kategórii mládeže boli ďalej ocenení: zápasník Jaroslav Bahníček zo ZK Baník Prievidza, rýchlostný kanoista Ľubomír Hagara ml. z KRK DAK Kiaba Nováky, šípkar Filip Škteľ z Mamutíka Handlová a atlét Martin Urbanovský z AK Baník Prievidza.

Najúspešnejším mládežníckym kolektívom sa stalo družstvo kadetiek BK Palimpex Prievidza, najúspešnejším celkom v kategórii dospelých vodní pólisti NCHZ Nováky. Najúspešnejším trénerom mládeže bol vyhlásený Ján Pavlák, tréner kadetiek BK Palimpex Prievidza a kategórie dospelých Ladislav Idranyi st. z ŠK Kickbox Idranyi.

Z radou funkcionárov si ocenenia prevzali dvaja turistickí nadšenci Anton Tisaj z odboru turistiky TJ Magura Poruba a Koloman Matuška, člen OR klubu slovenských turistov. Zvláštne ocenenia boli udelené: primátorovi Prievidze Jánovi Bodnárovi, tajomníčke Komisie kultúry, vzdelávania a športu pri MsZ v Bojniciach Helene Dadíkovej, poslancovi VÚC Trenčín a MsZ v Prievidzi Jánovi Kotianovi st., členovi tenisového klubu NCHZ Nováky Dominikovi Huttovi, členovi ZK Baník Prievidza Ladislavovi Skarbovi (všetkým za výrazný podiel na rozvoji telesnej kultúry v okrese Prievidza), biatlonistovi Miroslavovi Matiaškovi (za dosiahnuté úspechy na majstrovstvách sveta juniorov) a najúspešnejšej škole v okrese Prievidza v športových súťažiach - III. ZŠ Sama Chalupku. Za propagáciu myšlienok Fair-play a za celoživotné pôsobenie v ich duchu boli ocenení: telesne postihnutý športovec Jozef Miština, futbalový funkcionár Slovana Čavoj Ján Cibulka a funkcionár a tréner prievidzského volejbalu Jozef Ugróczy.

O dosiahnutých úspechoch ocenených športovcov v roku 2003 sa dočítate v budúcom čísle Prieboja. Branislav BUCÁK

Text k foto: V kategórii dospelých boli ocenení, zľava: Vladimír Idranyi, Juraj Dušička (cenu prevzala jeho mama Viera Dušičková), Marián Grman, Radoslav Rus a Jana Števková (cenu prevzal manažér CK KPN Real Prievidza Rastislav Kubovič). Snímka: buc

Šport

1. Handlovského rapera prichytili s drogami 6 091
  2. Oddnes platí nový cestovný poriadok 558
  3. Prievidza si upevnila pozíciu lídra (+FOTO) 297
  4. Na prievidzskom námestí sa budú spievať koledy. Punč a čaj budú zdarma 241
  5. O autokepming v Bojniciach je veľký záujem 201
  6. Handlová opäť zavedie príspevok pri narodení dieťaťa 198
  7. Prievidza triumfovala v šlágri, Handlová nezvládla ani Karlovku 178
  8. Šľachetný čin: Zamestnanci handlovskej nemocnice pomohli obyvateľom v núdzi 168
  9. Vytvoril čiernu skládku, hrozí mu päť rokov väzenia 158
  10. Polícia žiada o pomoc: Nevideli ste Jána (31) z Prievidze? 155

Najčítanejšie správy

Prievidza

Handlovského rapera prichytili s drogami

Známemu hudobníkovi hrozí desať rokov za mrežami.

Oddnes platí nový cestovný poriadok

Nový grafikon vlakovej dopravy upraví i spoje prechádzajúce cez Prievidzu.

Prievidza si upevnila pozíciu lídra (+FOTO)

Volejbalisti Prievidze sú späť na víťaznej vlne.

Na prievidzskom námestí sa budú spievať koledy. Punč a čaj budú zdarma

Súčasťou jedinečného projektu bude aj horná Nitra. V Prievidzi sa predvedú spevácky zbor Vavrinec a Simona Gažíková.

O autokepming v Bojniciach je veľký záujem

Okrem veľkých hráčov oň má záujem aj doterajšia nájomníčka. Prevádzkuje ho dvadsaťdva rokov.

Blízke regióny

Handlovského rapera prichytili s drogami

Známemu hudobníkovi hrozí desať rokov za mrežami.

Kriminalisti zadržali dílera drog z Novej Dubnice

Trenčianski krajskí kriminalisti zadržali drogového dílera, ktorý predával drogy v Novej Dubnici, v Trenčianskych Tepliciach a okolí.

Tragická nehoda. Pri Kostolnej-Záriečí zomrela matka dvoch detí

Dnes popoludní krátko po 16. hodine sa stala na hlavnej ceste medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom vážna dopravná nehoda. Zomrela pri nej 40-ročná žena.

Detské mestečko je pamiatkou, domov chce areál opustiť

Areál Detského mestečka v Zlatovciach vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku. Podľa pamiatkarov má architektonickú aj spoločenskú hodnotu. Detský domov ho však plánuje opustiť.

Tak ako to je: Značky pri Kauflande sú v poriadku

Prvé dve autá na parkovisku nestoja v jednosmerke, až tie ďalšie.

Všetky správy

Ramsay: Či Slovensko nevypadne do béčka? To nemôžem sľúbiť

Tréner Craig Ramsay chce naučiť slovenských hokejistov hrať s rozumom.

Kuzminová sa v štafete ani nedostala do akcie, Slovenky z trate stiahli

Slovensko obsadilo oficiálnu sedemnástu pozíciu.

Ako sa recykluje odpad v Nórsku a čo sa z toho môžeme naučiť

Skládkovanie v Nórsku už takmer nepoznajú.

Adventný Smer

Fico na čele strany nemá alternatívu, ale mnohé veci a mnohí ľudia ju majú.